Reserveren

Wilt u reserveren, belt u dan a.u.b het restaurant op tel nr: 055 5220185. Met plezier, toewijding en geduld zullen wij u graag te woord staan. Tevens kunt u uw reservering via het contactformulier doorgeven.

Onbeperkt tapas

Onbeperkt tapas assort. €18,50, vrijdag t/m zondag € 21,50 Onbeperkt drank € 12,50 Onbeperkt desert € 5,00 Totaal € 36,00 p.p

Contact info

Nieuwstraat 6, 7311 HZ Apeldoorn. Tel: 055 5220185, geopend dinsdag tot en met zondag vanaf 17:00, maandag zijn wij gesloten.

Restaurant Ramblas biedt u verschillende mogelijkheden.

Er is een tapas kaart waarop koude en warme tapas staan die los te bestellen zijn. Zo kunt u zelf een heel diner samenstellen uit deze tapas. Er is een ook dagelijks wisselend assortiment. Dit assortiment wordt zo samengesteld dat u eerst allerlei koude tapas krijgt welke gevolgd worden door allerlei warme tapas. Al deze tapas zijn onbeperkt bij te bestellen en samen zorgen ze voor een volledige maaltijd. Een andere mogelijkheid is om voor of nadat u naar de bioscoop/ schouwburg gaat, even langs te komen voor een drankje met een hapje.

Achtergrond informatie

De Rambla is al meer dan een eeuw dé flaneerboulevard van Barcelona. Zowel de toeristen als de gezinnen uit alle hoeken van Barcelona komen naar de Rambla om haar rustig af te lopen en te kijken naar de goochelaars, muzikanten en mimespelers. Rambla is de officiële naam, maar de meeste mensen noemen de Rambla "Ramblas". De straat vormt als één geheel de Rambla, maar bestaat uit een aantal kleine stukjes, Ramblas. Overal op de Ramblas (en overal in heel Spanje) vindt men verschillende tapas barretjes. Het ontstaan van de tapas gaat terug naar de tijd van de Spaanse koning Alfonso de tiende. Door ziekte was hij verplicht om kleine hapjes met wijn tussen de hoofdmaaltijden te eten. Eenmaal genezen gebood de koning dat men overal in Spanje wijn niet mocht serveren zonder iets te eten erbij. Dit vermeed lichamelijke klachten veroorzaakt door de alcohol en mensen die niet genoeg geld hadden voor een complete maaltijd, aten op deze manier toch iets.

Lees meer...